Tekirdağ’da Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Düzenlendi

Tekirdağ’da Üreticilere Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Verildi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Hasat Öncesi Pestisit Denetimi” kapsamında üreticilere bilgilendirme eğitimi verildi. Bu denetimler, tüketicilerin sağlıklı ve kalıntısız gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır.

Üzüm ve kiraz üretiminin yoğun olduğu Şarköy ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde düzenlenen eğitimde, üreticilere yasaklı ve tavsiye dışı bitki koruma ürünlerinin kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Hasat öncesi pestisit denetimlerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, üreticilerin kayıt defteri bulundurması, yalnızca ruhsatlı bitki koruma ürünlerini kullanması ve ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat etmeleri gerektiği aktarıldı. Denetimlerde mevzuata aykırı durumlar tespit edilmesi halinde idari para cezası, hasat geciktirme, imha ve toplatma gibi yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı.

Yetkililer, tarladan sofraya güvenli gıda temini için pestisit denetimlerinin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

“Ayağımı artık kesin” diyen hasta larva tedavisi ile yürüyerek taburcu oldu

Yıllardır şeker hastalığı nedeniyle ayağındaki kronik yara kapanmayan 59 yaşındaki Aydın Akat, uygulanan larva tedavisiyle yeniden yürüdü.