Deodorantı bir de böyle sıkın: Yıllardır yanlış biliniyormuş, ter kokusu böyle yok oluyormuş

Deodorant Kullanımı ve Etkili Yöntemleri

Deodorant seçerken sadece kokusu veya içeriği değil, aynı zamanda doğru kullanım yöntemi de oldukça önemlidir.

Dermatologlar, birçok insanın marketlerden veya eczanelerden satın aldığı deodorantları yanlış kullandığını belirtiyor. Toulouse Üniversitesi Hastanesi’nde tıp stajyeri Carla Valette, TikTok hesabında yaptığı açıklamada, deodorantın etkilerini maksimize etmek için farklı bir kullanım şekline dikkat çekiyor:

Deodorantı Gece Kullanın

“Bu öneri garip gelebilir, ancak deodorantı sabah değil, gece yatmadan önce kullanmalısınız.”

Uzmanlar, gece saatlerinde ter bezlerinin daha az aktif olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, deodorantı temiz koltuk altlarına, tercihen duştan sonra uygulamak, ürünün daha derinlemesine emilerek daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, gece kullanılan deodorantın gün içinde tekrarlanmaması gerektiğini vurguluyor ve bu yöntemin gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Eğer gece daha aktif bir yaşam sürüyorsanız ve gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız, deodorant kullanımınızı sabah saatlerine kaydırmanız gerekebilir.

Uzmanlar, deodorantı en az hareket etmediğiniz dönemden hemen önce uygulamanın etkisini artırdığını belirtiyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma da bu yöntemin etkili olduğunu doğruluyor.

Bu bilgiler, deodorantların neden “24 saat etkili” olarak pazarlandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Gece yatmadan önce uygulanan ürünler, 8-12 saat boyunca emilip etkisini gösteriyor ve sonraki 12 saat boyunca işte veya spor yaparken kullanılabiliyor.
Bu nedenle, işe yaramadığını düşündüğünüz deodorantı çöpe atmadan önce, uygulama zamanınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Related Posts

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.