SMA hastası Elanur’dan sevindiren haber

Derik ilçesi Zeytinpınar Mahallesi’nde yaşayan Halime ve Mehmet Reşit Dem (33) çiftinin çocukları 2,5 yaşındaki Elanur’a, doğduktan 20 gün sonra Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. 1,5 aylıkken trakeostomi açılan Elanur Dem’in, 5 aylıkken 2’nci doz spinraza ilacı için gittiği Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalbi durdu.

Doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Elanur’un tedavisi için valilik onayıyla başlatılan yardım kampanyası tamamlandı. Kampanya ile 1 milyon 879 bin dolar toplandı.

GÖKYÜZÜNE BALONLAR BIRAKILDI

Kampanyanın tamamlanması ile Kızıltepe ilçesindeki bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Dem’in yakınları ile 81 ilden gelen yardım gönüllüleri katıldı. Etkinlikte, Dem için gökyüzüne balonlar bırakıldı. Anne Halime Dem, “Hepinizin emeğine ve yüreğine sağlık. Gerçekten çok uzun bir yoldan geçtik ve çok yorucuydu. Elanur çok acılar çekti, biz de aynı şekilde. Elanur’un kahramanları vardı, inandık ve çok şükür; sizler de bizlere inandınız. Allah hepinizden razı olsun, iyi ki varsınız. Şu an gülüyorsak, sizlerin sayesinde gülüyoruz. Elanur Dubai’ye gidecek ve ilacını alacak inşallah. Dualarınızı bize eksik etmeyin, daha yolumuz var. Elanur da keşke burada olsaydı. Şu anda evde olduğundan dolayı gelemedi, babası da onun yanında” dedi.

“GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARLA DOST OLDUK”

Amca Seydo Dem, “Sahada gönülle yapmış olduğunuz çalışmalar için hepinize teşekkür ediyoruz ve minnettarız. İyi ki varsınız, iyi ki sizin gibi gönlü güzel insanları kazandık. Sizin gibi gönlü güzel insanlarla dost olduk. Bu bebek sadece Dem ailesinin değildi, hepinizin bebeğiydi. Allah hepinizden razı olsun. Ramazan Bayramı tatili sonrası herhangi bir aksilik olmazsa, anne ve babasıyla tedavi için Dubai’ye gidecekler” diye konuştu.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.