Beşiktaş Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Türkiye’nin girişimiyle Suriye’nin askıdaki İslam İşbirliği Teşkilatı üyeliği canlandırıldı

Türkiye'nin girişimiyle Suriye'nin askıdaki İslam İşbirliği Teşkilatı üyeliği canlandırıldı

Türkiye’nin Girişimiyle Suriye’nin İİT Üyeliği Aktif Hale Geldi

Türkiye’nin öncülüğünde, Suriye’nin 13 yıldır bekleyen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyeliği yeniden hayata döndü.

Gelen diplomatik kaynaklara göre, Türkiye’nin çabaları sonucunda Şam’ın İİT üyeliğine geri dönmesi sağlandı, böylece Suriye’nin hak ettiği yeri bölgesel ve uluslararası platformlarda alması desteklendi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katıldığı Cidde’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda, Türkiye’nin girişimiyle Suriye’nin İİT üyeliğinin canlandırılması konusu görüşüldü.

Toplantıda, Türkiye’nin de desteğiyle kabul edilen karar tasarısıyla Suriye’nin yaklaşık 13 yıldır askıda olan İİT üyeliği yeniden canlandırıldı.

Kararın alınmasının ardından Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani toplantıya davet edildi ve Suriye’yi temsilen ülke masasındaki yerini aldı. (AA)