Radyo Televizyon yayıncıları kamusal destek talep ediyor: ‘Devletin tüm kademelerinde belirttik’

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), Antalya’da Yayıncılığın Geleceğini Tartıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminde sektörünün tek çatı örgütü olan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 700’den fazla üyesiyle yayıncılığın geleceğini masaya yatırmak üzere Antalya’da bir çalıştay düzenledi. 25 yıldır radyo ve televizyon yayıncılarının haklarını savunan ve gelirlerini artırmayı hedefleyen RATEM’in çalıştayına katılım oldukça yoğundu.

Yönetim, denetleme, bilim teknik, yüksek istişare, yayın, haysiyet kurulu üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından televizyon ve radyo yayıncılarının bir araya geldiği çalıştayda, 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve 2025 yılı için planlanan projeler ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan RATEM Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, RATEM’in artık sadece lisanslama yapmayan, üyelerine en iyi şartlarda yayın yapma imkanı sunan ve gelirlerini artıran faaliyetlerde bulunan bir meslek örgütü olduğunu vurguladı.

BASIN İLAN KURUMU’NDAN RADYO TV YAYINCILARINA DESTEK ÇAĞRISI

Şerbetçioğlu, kentlerde uydu televizyon yayıncılarının sayısının 4 sene önce 400’ü aştığını ancak 2024 yılı itibariyle bu sayının 25’e düştüğünü belirtti. Verici ve enerji maliyetleri nedeniyle yaşanan bu düşüşe dikkat çeken Şerbetçioğlu, radyo televizyon kuruluşlarına matbu ve dijital yayıncılık yapanlara verilen desteklerin radyo televizyon kuruluşlarına da verilmesi gerektiğini vurguladı.

RADYO YAYINLARININ DİJİTAL REYTİNG ÖLÇÜMÜNE GEÇİŞ BAŞLIYOR

Şerbetçioğlu, radyo yayınlarının Haziran ayından itibaren dijital olarak reytinglerinin ölçülmeye başlayacağını açıkladı. Yapılacak bu değişiklikle reklam gelirlerinde artış beklediklerini belirten Şerbetçioğlu, dijital reyting ölçümlemesinin Hollanda’da radyoların reklam gelirlerinde yüzde 20 artış sağladığını ve bu artışın zamanla katlanarak devam ettiğini paylaştı.

16 ilde başlayacak olan uygulamanın ilerleyen zamanlarda diğer illerdeki radyo yayınları için de geçerli olması beklenmektedir.

Related Posts

Başpiskopos Markell: İktidarın amacı Moldova devleti ve Ortodoksluğu yok etmektir

Balti ve Falesti Başpiskoposu Markell, Bulgaristan’da yayınlanan ‘Glasove’ gazetesine verdiği röportajda, Moldova’da iktidardaki Eylem ve Dayanışma Partisi’nin (PAS) amacının Moldova devleti ve Ortodoksluğun yok edilmesi olduğunu belirtti.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: 20 milyon dolar

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi yetkilileri tarafından Filistin’e destek gösterilerine öncülük ettiği gerekçesiyle martta gözaltına alınan ve 21 Haziran’da serbest bırakılan Columbia Üniversitesi öğrencisi Mahmud Halil, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Emine Erdoğan’ın Papa ziyaretine yaptığı yorum başını yaktı! Müdür yardımcısı açığa alındı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı ve aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen Akyazı Temsilcisi olan Murat Özdemir, Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri ve Papa 14. Leo ile bir araya geldiği anların fotoğrafını paylaşarak, “Papazı da günaha soktu” yorumunda bulundu. Özdemir, paylaşımının çarpıtıldığını söylese de hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.