Profesör açıkladı: Avrupa’nın en obezi Türkiye

Kayseri’de Obezite Tedavisi Sempozyumu Düzenlendi

Kayseri’de gerçekleştirilen Obezite Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’nun beşincisi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fahri Bayram, obezitenin küresel bir sorun olduğunu belirterek Türkiye’nin Avrupa’daki en obez ülke olduğunu ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.

Kayseri’de gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Obezite Araştırma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı ve Bariatrik Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen 5. Obezite Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’na farklı illerden gelen doktorlar katıldı.

“Türkiye’nin Obezite Konusunda Avrupa Şampiyonu”

Sempozyum sonrasında konuşan Prof. Dr. Fahri Bayram, Türkiye’nin obezite konusunda Avrupa’da birinci olduğunu vurgulayarak obezitenin ciddi bir sorun olduğunu belirtti:

“Obezite bütün dünyada ve ülkemizde global bir sorun. Türkiye, Avrupa’nın en obez ülkesi. Bu büyük bir problem. Bu konuda hem doktorlar, hem sağlık çalışanları hem de diğer kamu ve özel kuruluşlar işbirliği yapmalıdır. Bugün burada obezite ile ilgili 5 derneğin temsilcilerini topladık. Amacımız obeziteye çözüm bulmak ve yardımcı olmaktır.”

“Psikolojik Durumlar da Obeziteye Neden Oluyor”

Bayram, obeziteyle mücadelede beslenmenin yanı sıra psikolojik ve sosyal faktörlerin de etkili olduğunu belirterek, “Obezite sadece beslenmeyle ilgili bir sorun değil. Bu konuda çözüm bulmak için bir araya geldik. Toplum olarak bilinçlenmeli ve basın aracılığıyla bu konuda farkındalık oluşturmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Antalya’da tepki çeken olay: Türk bayrağını koparıp yere atan turist hakkında karar verildi

Antalya’da bir iş yerinin tentesinde asılı Türk bayrağını yerinden çıkaran turist, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Türkiye’den bir ilimiz dünyanın en güvenli yeri seçildi: Ne İstanbul ne İzmir

Dünyanın en güvenli şehirleri listesi açıkladı. Türkiye’den ise bir şehrimiz girdi. Ne İstanbul, ne İzmir ne Ankara…

Her şey mükemmelse neden yanıyoruz?

Türkiye’nin dört bir yanında yangınlar devam ederken Orman Genel Müdürlüğünden tepki çeken bir açıklama geldi: “2 dakikada tespit, 11 dakikada müdahale ile yangınlarla mücadelede Avrupa ve dünyada önemli yerlerdeyiz. 200 metreden yangınları tespit ediyor 25 bin personel var”

Trump’ın büyük vergi yasası yürürlüğe girdi: Yoksuldan alıp zengine veriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Büyük Çirkin Yasa” adını verdiği kapsamlı vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. WDR yazarı Wolfgang Landmesser’a göre yasa, düşük gelirli milyonlarca Amerikalının sağlık hizmetlerine erişimini keserken, şirketlere ve …

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar