OECD ekonomilerinin küresel büyümedeki payı açıklandı

AA

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yeni bir rapor yayınladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne üye ülke ekonomilerinin küresel gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) içindeki payının 2021’de 2017’ye kıyasla yüzde 46 seviyesinde sabit kaldığı açıklandı.

Çin, ABD ve Hindistan, neredeyse tamamını temsil ediyor

OECD raporunda, Çin, ABD ve Hindistan’ın dünya GSYİH’sının neredeyse yarısını temsil ederek en büyük GSYİH’ya sahip olduğunu belirtildi.

En büyük ekonomiler

38 OECD üyesi ülke arasında en büyük ekonomiler ABD, Japonya, Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık olurken, Lüksemburg, çok sayıda sınır ötesi ticaretten kaynaklanan, satın alma gücü paritesine (SAGP) dayalı olarak kişi başına düşen GSYİH’si 138.000 dolar ile başı çekiyor. işçiler.

İzlanda ve Japonya’da düşüş

Rapor, İzlanda ve Japonya’nın üye ülkeler arasında kişi başına düşen GSYİH sıralamasında bir düşüş gördüğünü, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Litvanya’nın ise ortalamaya yaklaştığını vurguladı.

Rapora göre ABD, kişi başına düşen Fiili Bireysel Tüketim (AIC)’de 53 bin ABD doları gördü; bu, “hane halkı tarafından tüketilen mal ve hizmetleri kapsayan maddi refahın daha uygun bir ölçüsü.” olarak kabul edildi.

24 OECD üyesinin fiyat düzeyi küresel ortalamanın üzerinde

24 OECD üyesi ülkenin fiyat düzeyi endekslerinin küresel ortalamanın üzerinde olduğu ve bunun da daha yüksek yaşam maliyetine işaret ettiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx