Nükleer güçler arasında gerilim: “Hindistan her an saldırabilir”

Asya’nın iki nükleer gücü arasındaki gerilim gittikçe tırmanıyor.

Geçtiğimiz hafta Keşmir’de meydana gelen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, Pakistan ve Hindistan arasında gerilimi artırdı. İki ülke sınır bölgelerinde çatışmaları sürdürüyor ve birbirlerine sert açıklamalarda bulunuyorlar.

Pakistan Savunma Bakanı Muhammed Asıf, Hindistan’ın her an saldırı yapabileceğini belirtti.

Asıf, “Hindistan’ın Pakistan’a askeri bir müdahalede bulunabileceği ve iki ülke arasında çatışma olasılığının var olduğu açıktır. Bu gerçek bir olasılıktır ve göz ardı edilemez. Biz her zaman hazırız, alarm seviyemiz yüksektir. Eğer hava sahamıza veya topraklarımıza bir saldırı olursa, cevap vermeye hazırız ve umarım Hindistan’a karşı uygun bir yanıt verebiliriz.” dedi.

SINIRDAKİ GERİLİM DEVAM EDİYOR

Pakistan Savunma Bakanı, ülkesinin sadece varlığının tehdit altında olduğu durumlarda nükleer silahları kullanacağını da açıkladı.

Muhammed Asıf, geçtiğimiz günlerde “Hindistan ile yakın bir zamanda savaşın patlak verebileceği” şeklindeki açıklamalarının yanlış yorumlandığını, “Önümüzdeki 3-4 günün kritik olduğunu ifade ettim ancak savaşın 3 gün içinde çıkabileceğini belirtmedim.” şeklinde konuştu.

İki ülkenin orduları sınırlarda karşılıklı olarak çatışmaları sürdürüyor. Hindistan genelinde askeri tatbikatlar düzenliyor ve bölgedeki gerilimi artırıyor.

ÇİN’DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Gerilimin savaşa dönüşmemesi için arabuluculuk çabaları devam ediyor. Bölgede etkili bir rol oynayan Çin, taraflara itidal çağrısında bulundu.

Pakistan Savunma Bakanı Muhammed Asıf, Çin’in yanı sıra Körfez ülkeleri ile de iletişim kurduklarını belirtti. “Körfez ülkelerinden dostlarımız, her iki taraf ile görüşmeler yapıyorlar.” dedi. Asıf, Amerika Birleşik Devletleri’nin ise olaylara müdahale etmekten kaçındığını aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan’ın sorunlarını kendi aralarında çözmeleri gerektiğini belirtti.

KEŞMİR’DE 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Yeni Delhi, Keşmir’in Hindistan kontrolündeki bölümünde geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 26 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı Pakistanlı militanların gerçekleştirdiğini iddia etti.

İki ülke arasındaki gerilim yükselirken Hindistan, Pakistan ile olan su anlaşmasını sonlandırdı. Islamabad ise bu adımı savaş sebebi olarak değerlendireceğini bildirdi. Pakistan ayrıca hava sahasını Hindistan’a kapattı.

Related Posts

Prof. Dr. Adem Sözüer’den ‘İmamoğlu’ iddiaları üzerine açıklama: ‘Avukatlığını üstlenmedim, bırakmam da söz konusu değil’

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürüttüğü hukuki destek çalışmalarının avukatlık faaliyeti olmadığını belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun avukatlığını üstlenmediğim için bırakmam da söz konusu değildir” dedi. Sözüer, “Haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılıkla yargılanan eski kaymakamın cezası belli oldu

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 70 yıl hapis ve 601 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Resmi Gazete’de bugün (28 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 28 Nisan 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 28 Nisan 2025 tarihli ve 32884 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Kuzey Kore, Rusya’ya Ukrayna için asker gönderdiğini doğruladı

Kuzey Kore, Ukrayna’ya karşı savaşmak üzere Rusya’ya asker gönderdiğini ilk kez kabul etti. Askerlerin özellikle Ukrayna saldırılarının hedefindeki Kursk bölgesinde etkili olduğu belirtildi.

AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Önder kazada hayatını kaybetti

Aydın’ın Sultanhisar ilçesi yakınlarında kaza yapan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Murat Önder hayatını kaybetti.

Tekirdağ’da deniz ulaşımına poyraz engeli

Tekirdağ’da poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir