Ne olduysa sigarayı bıraktıktan sonra oldu: Tıbbi mümessil her şeyi anlattı

Trabzon’lu Tıbbi Mümessil Sigarayı Bıraktı

Trabzon’da tıbbi mümessil olarak çalışan 45 yaşındaki Ceyhan Kök, arkadaş ortamı ve çevresinin etkisiyle henüz 15 yaşında sigaraya başladı. 30 yıl kullandığı sigarayı bıraktıktan sonra yaşadıklarını paylaştı.

Son yıllarda günde 1,5 pakete çıkardığı sigarayı bırakma çabaları başarısızlıkla sonuçlansa da Kök, pes etmedi. Sonunda başarılı oldu, daha rahat nefes almaya ve akıcı bir şekilde konuşmaya başladı.

İletişim Kök’ün Sigarayı Bırakmasında Rol Oynadı

Tıbbi mümessil olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olan Kök’ün, sigara kokusundan rahatsız olan kişilerle diyaloğunda sigarayı bırakma sürecinde önemli bir etken oldu.

Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvuran Kök, tedavisinin ilk haftasında olumlu sonuçlar alarak sigarayı bıraktı.

Yaklaşık 5 aydır sigara kullanmayan Kök, sigarayı bırakmadaki sosyal çevresinin rolünü vurgulayarak, “İş çevremde sigara kullanmayan daha fazla insan olduğunu fark ettim. Şimdi özgürce ‘içmiyorum’ diyebiliyorum.” şeklinde konuştu.

Tedavi Süreci ve Değişen Yaşam

Sigarayı bıraktıktan sonra tadının değiştiğini ve yemeklerden zevk almaya başladığını ifade eden Kök, tedavi sürecini şu şekilde anlattı:

“Denemek istedim ve tedavi sürecinde bayağı destek aldım. Oradaki doktor, nikotin bağımlılığımın boyutunu hesapladı ve tedavi protokolünü uyguladı. Mevcut bir ilaç ile kısa sürede sigarayı bıraktım. İlaç sigaradan tiksindiriyor zaten, buna ek olarak istekli olmak da önemli. Ben istediğim için başarılı oldum.”

Kök, artık spor yaparken daha rahat nefes aldığını ve konuşmalarının daha akıcı hale geldiğini belirtti. “5 ayda bayağı bir fark etti, bu kadarını beklemiyordum.” dedi.

Sigara Bırakmanın Getirdiği Olumlu Değişiklikler

Sigarayı bırakmanın ardından ağzında bıraktığı tadı tekrar denememek için kararlı olduğunu söyleyen Kök, “Artık başlamaya niyetim yok. Çevremde sigara içmeyen arkadaşlarımın sayısı arttı ve destek oldular.” şeklinde konuştu.

Nikotin Bağımlılığı ve Destek Hizmetleri

Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Zeynep Yüsra Tunç, sigarayı bırakmak isteyen kişilere fizyolojik ve psikolojik destek verdiklerini belirtti. Tunç, “Bağımlılığın iki kısmı var. Biri fizyolojik bağımlılık, diğeri psikososyal bağımlılık. Bağımlılık seviyelerini ölçebiliyoruz ve tedavi sürecini bu doğrultuda yönlendiriyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İmralı heyeti-Erdoğan görüşmesi yarın

İmralı heyeti ve Erdoğan yarın görüşecek

Hamaney, İsrail ile savaşından ardında ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı. Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine önceki 3 gece katılmayan İran …

Hamaney ilk kez görüntü verdi

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı.

CHP’li Murat Emir hastaneye kaldırıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sonrası kürsüden düştü. Emir’in L3, l4 kemiğinde kırıklar tespit edildi

DMM’den Özgür Özel’in iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerle yaptığı görüşmelere ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın toplantısında dile getirdiği iddialara, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yanıt geldi. Merkez, söz konusu açıklamaları “gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik” olarak değerlendirdi.