Muğla’nın tarihi güzelliklerine rekor ilgi

Muğla’nın Tarihi ve Doğal Güzellikleri Turistleri Kendine Çekiyor

Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan turizm merkezleriyle milyonlarca turisti ağırlıyor. Ancak Muğla sadece deniz, kum ve güneşle değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Turistler, antik kentleri ve müzeleri gezmek için Muğla’yı tercih ediyor. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla’daki antik kentlerin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer aldığını belirtti.

Geçen yıl, Muğla’da bulunan 5 müze ve devam eden kazı çalışmaları 1 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından gezildi. Bodrum Kalesi’nde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi en çok ziyaret edilen müze olurken, ikinci sırada Marmaris Müzesi yer aldı.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki antik kentler Stratonikeia ve Lagina ile Milas ilçesinde yer alan Beçin, Labranda, Euromos ve Heraklia gibi bölgeler de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gece müzeciliğine büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kalesi’nde gece müzeciliğini başlattı ve bu uygulama da büyük ilgi gördü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlarken, Marmaris Müzesi 155 bin 219 ziyaretçi aldı. Zeki Müren Müzesi ise 70 bin 163 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Sedir Adası ve Kayaköy gibi bölgeler de geçen yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak ön plana çıktı.

Related Posts

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR? Instagram’da sorun mu var, neden donuyor ve çalışmıyor? 2 Temmuz Instagram erişim sorunu ile gündemde!

Instagram çöktü mü, 2 Temmuz Çarşamba günü gündeme geldi. Popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da saat 17.52 itibarıyla erişim sorunu yaşandığı kullanıcılar tarafından Twitter’dan dile getirildi. Instagram’da donma ve ana sayfa yükleme problemi yaşanırken, kullanıcılar “Instagram ne zaman düzelecek?” “Instagram neden donuyor” sorularına yanıt aramaya başladı. Öte yandan uygulamadaki erişim sorununun kaynağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Peki, Instagram neden açılmıyor, sorun mu var, dondu mu? İşte, 2 Temmuz Instagram hata raporu ve ayrıntılı bilgiler.

ALES-2 ne zaman? ÖSYM AİS sınav yerleri sorgulama ekranı! ALES – 2 sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

“Grammy” ödüllü sanatçı Diana Krall, İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak

“Grammy” ödüllü sanatçı Diana Krall, İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak

AGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2025 || MEB-AGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı, belli oldu mu?

2025 AGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan AGS sınavına kısa süre kalırken, adaylar da sınav yerleri için yapılacak açıklamaya yoğunlaştı. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavda öğretmen adaylarına, MEB-AGS kapsamındaki AGS’de 80 soru sorulacak. Sınav, sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile mevzuatı (Anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayacak. Öte yandan AGS sınav yerleri, sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. İşte, AGS sınav tarihi ve AGS giriş belgesi sorgulama ekranı.

Hollywood’un romantik komedisi “Singin’ in the Rain” müzikali sanatseverlerle buluşacak

Hollywood’un romantik komedisi “Singin’ in the Rain” müzikali sanatseverlerle buluşacak