MHP’den ‘yangın’ teklifi: Oteller yılda iki kere denetlensin

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in verdiği teklifin gerekçesinde, ilgili kanunlara dayandırılarak hazırlanan yönetmelikler gereğince iş yeri açılışında binanın yangından korunmaya uygun olup olmadığına, gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığına dair rapor hazırlandığı; takip eden süreçte ise iş yeri sahibinin başvuru yapması durumunda işletmenin tekrar denetlendiği hatırlatıldı.

‘DENETİM BAŞVURUYA BAĞLI OLMASIN’

AA’nın haberine göre gerekçede, şu ifadelere yer verildi: “21 Ocak 2025 tarihinde Bolu Kartalkaya’da bulunan bir otelde meydana gelen ve 78 can kaybına sebep olan yangın sonrası işletmenin, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe uygun olmadığı iddiaları gündeme gelmiştir. İşletmelerin olası yangınlara karşı gerekli tedbirleri alıp almadığının denetlenmesi hususunun başvuruya bağlı olarak yapılmasının denetleme faaliyetlerinde eksikliğe sebep olduğu anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda turizm işletmelerinin olası yangınlara karşı aldığı tedbirlerin ilgili yönetmeliğin hükümlerine uygunluğunun isteğe bağlı olmaksızın periyodik bir şekilde denetlenmesi ve itfaiye tarafından hazırlanan raporun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilmesi denetim faaliyetleri açısından olumlu olacaktır.

İTFAİYE VURGUSU

Belediye Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Belediye Kanunu’nda itfaiyenin çalışma ve usul ve esaslarını düzenleyen hükme yeni bir fıkra eklenmesi öngörülüyor.

Buna göre, büyükşehir sınıfına giren illerde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde ise il belediyelerine bağlı itfaiye teşkilatı; yılda 2 kez turizm işletmelerinin Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetleyecek.

İtfaiye teşkilatı, ilgili denetim raporunu 15 gün içinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirmekle yükümlü olacak. Düzenlenen rapor neticesinde ilgili yönetmelikteki şartların sağlanmadığının tespit edilmesi durumunda eksiklikler tamamlanana kadar işletmenin her türlü faaliyeti durdurulacak.​​​​​​

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Türkler rekor kırdı: Ellerinde kağıt ve 1250 Euro ile geri yollanıyorlar!

Almanya’ya vize almak neredeyse imkansız iken, ülkeye kaçak girip iltica isteyenler de artık apar-topar sınır dışı ediliyor. Sınır dışlarında açık ara Türkler şampiyon oldu.

Şort kazasını dünya konuşmuştu: İş teklifleri yağıyor

ABD’li engelli koşucu Chris Robinson, Çekya’nın Ostrava kentinde 24 Haziran’da düzenlenen Golden Spike yarışlarında talihsiz bir ‘kıyafet kazası’ yaşamasına rağmen hem yarışı kazandı hem de yeni iş fırsatlarının kapısını araladı…

İzmir’deki operasyona CHP’den ‘100. gün’ hatırlatmalı tepki: ‘Demokrasiye atılmış yeni bir darbe!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyona, 19 Mart operasyonlarının 100. gününü hatırlatarak tepki gösteri.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Fabrikada facia: 2 çocuk annesi feci şekilde can verdi

Balıkesir’de pastörize yumurta ve yumurta tozu üretimi yapılan bir tesiste meydana gelen iş kazasında elektrik akımına kapılan Betül Dilek (44), hayatını kaybetti.