Manisa’da Çaşır Otu Hasadı Başladı

Demirci Dağlarında Çaşır Otu Hasadı Başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinin bin 200 rakımlı dağlarında doğal olarak yetişen çaşır otunun hasadı başladı. Nisan ayında bin 200 rakımlı zirvelerde bulunan ormanlarda yetişen çaşır otu, yöre sakinleri tarafından toplanarak 30 lira fiyatla satılmaktadır. Sindirim ve mide problemlerine iyi geldiği bilinen bu ot, yemeklerde de tercih ediliyor.

Turşusu da yapılan çaşır otunu toplamak için ulaşım araçlarının çıkamadığı dağlara yürüyerek giden Hoşçalar Mahallesi’nden Nurullah Yanar, sabahın erken saatlerinde doğal olarak yetişen çaşır otlarını toplamaktadır. Yanar, bin 200 rakımlı Gelin Uçtu Tepesi ve Başaalan mevkilerinden topladığı çaşır otlarını ilçeye getirerek sokak sokak dolaşarak satmaktadır. Demircili vatandaşlar, çaşır otlarına büyük ilgi göstererek satın almaktadır.

Çiftçi Nurullah Yanar yaptığı açıklamada, “Çaşır otları nisan ayının 10’unda çıkmaya başlar, mayıs ayının sonuna kadar devam eder. Doğal olarak yetiştiği için hiçbir gübre veya ilaç kullanılmamaktadır. Salatalarda, pilavda ve çeşitli yemeklerde tercih edilmektedir. Birçok kişi, turşu yapmak için de çaşır otunu tercih etmektedir. Mide ve sindirim problemleri olanlar, çiğ olarak tükettiklerinde şifa bulmaktadır. Toplanması oldukça zor olan bu otu her yıl nisan ve mayıs aylarında toplayarak para kazanıyorum” şeklinde konuştu. – MANİSA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.