İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

Eski AKP’li vekilden skandal paylaşım: Cumhuriyet’e ‘darbe’ dedi

‘Yeliz’ lakabıyla bilinen eski AKP vekili Ahmet Hamdi Çamlı, yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in ilanını ‘darbe’ olarak niteledi. Çamlı’nın Cumhuriyet’i hedef alan skandal paylaşımı büyük tepki çekti.

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İmralı heyeti-Erdoğan görüşmesi yarın

İmralı heyeti ve Erdoğan yarın görüşecek

Hamaney, İsrail ile savaşından ardında ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı. Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine önceki 3 gece katılmayan İran …

Hamaney ilk kez görüntü verdi

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı.

CHP’li Murat Emir hastaneye kaldırıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sonrası kürsüden düştü. Emir’in L3, l4 kemiğinde kırıklar tespit edildi