İsrail ambargosu sebebiyle kıtlıkla boğuşan Gazze’ye Ürdün ve BAE’nin havadan yardım atmaya başladığı aktarıldı

BAE ve Ürdün’den Gazze’ye Paraşütle Yardım

İsrail televizyonu KAN’ın haberine göre, BAE ve Ürdün’e ait uçaklar Gazze kentine paraşütle 8 yardım kutusu attı. Açlıkla boğuşan Gazze’de Filistinlilere gönderilen yardım kutularından dördü Eski Şehir bölgesine, diğer dördü ise Zeytun Mahallesi’ne paraşütle atıldığı bildirildi. İsrail ordusu, yabancı ülkelerin Gazze Şeridi’ne havadan yardım atmasına cuma gününden itibaren izin vereceğini duyurmuştu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne havadan atılan yardımların sivillerin üzerine düşerek can kaybına neden olduğu daha önce görülmüştü. Uçaklardan atılan yardımların bir kısmının denize düşmesi sonucu açlık çeken sivil halkın sahillere ve denizlere akın ettiği ve paraşütle yardım bırakma yönteminin eleştirildiği belirtildi.

İsrail’in uyguladığı ambargo nedeniyle Gazze Şeridi’nde ortaya çıkan insanlık krizi sonucunda açlıktan hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 133’e yükseldiği bildirildi.

Related Posts

İstanbul’a çarşamba ve cuma müjdesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmeye göre, İstanbul’da 30 Temmuz Çarşamba ve 1 Ağustos Cuma günleri gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Çeçen lider Kadirov’un Bodrum’da boğulma tehlikesi geçirdiği iddia edildi

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov tatilini geçirdiği Bodrum’da boğulma tehlikesi geçirdiği iddia edildi

HTŞ yönetimi Paris’te İsrail’le görüşecek

Arap medyasında yer alan bilgilere göre Paris’te bulunan geçici Şam yönetimi Dışişleri Bakanı, Şeybani ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Thomas Brake ile planlı olan görüşmesinin yanı sıra İsrail Stratejik İlişkiler Bakanı Ron Dermer ile de görüşecek …

Hollanda’dan İsrail’i kızdıracak adım

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumunun (NCTV), İsrail’i ilk kez Hollanda için tehdit oluşturan ülkeler listesine aldığı bildirildi.

Mersin’de Kaplumbağa Yavruları Denize Kavuştu

Mezitli’de 250 yuva bulunan kumsalda, deniz kaplumbağası yavruları denizle buluştu.

Bu kez Kıbrıs: Filistin protestoları Şampiyonlar Ligi’ne sıçradı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY), Baf FC ile İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımları arasında oynan futbol karşılaşması sırasında stadyum üzerinde balonla Filistin bayrağı dalgalandırıldı.