Google hakkında yeni iddia: Kan mı kaybediyor?

Google Play Uygulama Mağazası Uygulama Sayısında Düşüş Yaşıyor

Google Play’in uygulama mağazasında önemli bir değişiklik yaşanıyor. 2024 yılının başından bu yana Android uygulama mağazası dünya çapında 3,4 milyon uygulamadan 1,8 milyon uygulamaya geriledi. Bu durum, Appfigures’ün analizine göre yüzde 47’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Google, bu düşüşün genel bir trend olmadığını vurguluyor. Aksine, aynı dönemde Apple’ın iOS App Store uygulama mağazasının uygulama sayısının 1,6 milyondan 1,64 milyona yükseldiği belirtiliyor.

Google’ın yaşadığı düşüş, zararlı, sahte ve düşük kaliteli uygulamalarda azalış anlamına geliyor. Bu durum, Android kullanıcıları için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, geliştiriciler açısından da uygulamalarının daha iyi görünürlüğe sahip olması anlamına geliyor.

Google’ın önceki yıllarda uygulamalar üzerinde yeterli denetim yapmaması, düşük kaliteli uygulamaların sayısını artırmıştı.

Apple, uygulamaların yayınlanması öncesinde sıkı denetimler uygularken, Google otomatik inceleme sürecine odaklandı. Bu da daha kısa inceleme sürelerine ve daha az insan kontrolüne yol açtı.

2024 Temmuz ayında Google, uygulamalar için minimum kalite gereksinimlerini artıracağını duyurdu. Bu kararın, mağazadaki uygulama sayısındaki düşüşte etkili olabileceği ifade ediliyor.

Google, artık “sınırlı özelliklere ve içeriğe sahip” uygulamaları da engelliyor. Bu adımın, mağazadaki düşüşün bir nedeni olduğu belirtiliyor.

Google ayrıca, tehdit tespiti için yapay zekâyı devreye aldığını ve 2,36 milyon sözleşme ihlal eden uygulamanın yayınlanmasını engellediğini, ayrıca zararlı uygulama geliştiren 158 bin geliştirici hesabını kapattığını açıklıyor.

Appfigures, uygulama sayısındaki düşüşün, tırpanların Google Play’e vurulmaya başlandığı yazdan önce başladığına dikkat çekiyor. Ancak, şirket 2024 yılının Nisan ayına kadar 10.400 yeni uygulamanın yayımlandığını ve bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre %7,1 artış gösterdiğini belirtiyor.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir