Erzurum’da Sağlıkçılardan Gazze’ye Destek

Erzurum’daki Sağlık Çalışanları, Gazze’ye Destek İçin Sessiz Yürüyüşlerini Sürdürdü

Erzurum’un hekimleri ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerini 63. haftasında da sürdürdüler.

Lalapaşa Camisi önünde bir araya gelen doktorlar, tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarıyla donanarak Yanık Medresesi’ne kadar döviz ve pankartlar taşıyarak yürüdüler.

Yürüyüşün sonunda, grup adına konuşan Aile Hekimi Bünyamin Yeşilyurt, Gazze halkının cansız, kanlı ve inançlı bir şekilde mücadele ettiğini belirterek, “Gazze ateşkes ilan etti ve zafer kazandı. Allah’a sığınanlar, umudunu hiç kaybetmeyenler, gözleri yaşlı ‘elhamdülillah’ diyen çocuklar ve anneler, evlatlarını feda eden anneler kazandı.” dedi.

Ateşkesin ardından Gazze’ye çok sayıda yardım kamyonunun girdiğini belirten Yeşilyurt, “Gazze artık zafer çığlıkları atıyor, bomba sesleri yerini umuda bıraktı. Siyonizm, tarihindeki en büyük mağlubiyeti yaşıyor. Önce Şam, şimdi Gazze zaferi, Rabb’im Gazze’nin ve Batı Şeria’nın İsrail’den tamamen kurtulduğu, Mescid-i Aksa’nın özgür olduğu günleri görmemizi diliyorum. Bizler, tarihin en iyi belgelenmiş ve en çok tanığa sahip soykırımının tanıklarıyız. İsrail terör devletinin işgali ve zulmü sona ermediği için mücadelemizi sürdürüyoruz. İsrail, Gazze halkının muazzam direnişi karşısında yenildi. Tam donanımlı askerleri, bir avuç yetimden oluşan Hamas mücahitlerinin cesareti karşısında bozguna uğradı.” şeklinde konuştu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua ettikten sonra dağıldılar.

Related Posts

Antalya’da tepki çeken olay: Türk bayrağını koparıp yere atan turist hakkında karar verildi

Antalya’da bir iş yerinin tentesinde asılı Türk bayrağını yerinden çıkaran turist, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Türkiye’den bir ilimiz dünyanın en güvenli yeri seçildi: Ne İstanbul ne İzmir

Dünyanın en güvenli şehirleri listesi açıkladı. Türkiye’den ise bir şehrimiz girdi. Ne İstanbul, ne İzmir ne Ankara…

Her şey mükemmelse neden yanıyoruz?

Türkiye’nin dört bir yanında yangınlar devam ederken Orman Genel Müdürlüğünden tepki çeken bir açıklama geldi: “2 dakikada tespit, 11 dakikada müdahale ile yangınlarla mücadelede Avrupa ve dünyada önemli yerlerdeyiz. 200 metreden yangınları tespit ediyor 25 bin personel var”

Trump’ın büyük vergi yasası yürürlüğe girdi: Yoksuldan alıp zengine veriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Büyük Çirkin Yasa” adını verdiği kapsamlı vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. WDR yazarı Wolfgang Landmesser’a göre yasa, düşük gelirli milyonlarca Amerikalının sağlık hizmetlerine erişimini keserken, şirketlere ve …

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar

Muhalefetin ‘Doğa katliamına kılıf’ dediği İklim Kanunu, Meclis’ten geçti: İşte yeni düzenlemedeki detaylar