Düşen Azerbaycan uçağının kara kutu verileri, Kazak yetkililere teslim edildi

Azerbaycan Uçağı Kazasıyla İlgili Son Gelişmeler

T24 Dış Haberler

Brezilya Uçak Kazalarını Araştırma ve Önleme Merkezi (CENIPA), Kazakistan’da Azerbaycan Hava Yolları uçağının düşmesiyle ilgili kara kutulardan veri toplama işlemini tamamladı. Kazada hayatını kaybeden 38 kişi olurken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Azerbaycan, uçak kazasından Rus İHA’ları sorumlu tutmuştu.

CENIPA’nın Kazakistan’da düşen Azerbaycan Hava Yolları’na ait yolcu uçağının kara kutularını deşifre ettiği açıklandı. Uçuş kayıt cihazı verileri, Brezilya’da incelendikten sonra Kazak yetkililere teslim edildi.

Azerbaycan Hava Yolları’na ait yolcu uçağının Kazakistan-Rusya hava sahasında düşmesiyle ilgili Rus İHA’larının müdahalesi iddiaları ortaya atılmıştı. Kremlin, konuyla ilgili detaylı soruşturmanın sonuçlarının açıklanmadan yorum yapmanın doğru olmadığını belirtirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le telefon görüşmesi yaparak “trajik olayın Rus hava sahasında gerçekleştiği” için özür diledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, uçağın kara kutularını Brezilya’ya gönderme kararını, kazayı tarafsızca araştırmak için doğru bir adım olarak nitelendirdi. Kazakistan’da meydana gelen kaza sonucunda 67 kişilik uçakta yer alan 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Azerbaycanlı yetkililer, uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi tarafından vurulduğu iddialarını doğruladı.

Azerbaycan’ın Rusya’ya Yönelik Suçlamaları

Azerbaycan, Brezilya yapımı Embraer-190 uçağının, Rusya’nın bölgedeki Ukrayna İHA’larına karşı faaliyet gösteren bir hava savunma füzesi tarafından düşürüldüğü iddiasında bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın müttefiki olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya’yı olayın nedenlerini gizlemekle suçlayarak “hayal ürünü senaryoları desteklemekle” suçladı. Putin, olayın Rus hava sahasında gerçekleşmesi nedeniyle özür dilerken, uçağın Rus silahlarıyla vurulduğu iddialarını yanıtlamadı.

Kaynak: Kilis Eğitim


Günün Öne Çıkan Haberleri

CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi sona erdi: “Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir”

Bahçeli: Farkındayım, tuzaklarla çembere alınmış zorlu yolculuk seferindeyiz; ön yargıları aşmak stratejik gayemiz

Vedat Milor’dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım

Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı

Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?

Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Uçakta yolcunun üzerine tuvaletini yaptı; ‘business class’ yolcusu 8 saatlik yolculuğa sırılsıklam devam etti

Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı

Related Posts

Başpiskopos Markell: İktidarın amacı Moldova devleti ve Ortodoksluğu yok etmektir

Balti ve Falesti Başpiskoposu Markell, Bulgaristan’da yayınlanan ‘Glasove’ gazetesine verdiği röportajda, Moldova’da iktidardaki Eylem ve Dayanışma Partisi’nin (PAS) amacının Moldova devleti ve Ortodoksluğun yok edilmesi olduğunu belirtti.

Filistinli aktivistten Trump yönetimine dava: 20 milyon dolar

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi yetkilileri tarafından Filistin’e destek gösterilerine öncülük ettiği gerekçesiyle martta gözaltına alınan ve 21 Haziran’da serbest bırakılan Columbia Üniversitesi öğrencisi Mahmud Halil, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Emine Erdoğan’ın Papa ziyaretine yaptığı yorum başını yaktı! Müdür yardımcısı açığa alındı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı ve aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen Akyazı Temsilcisi olan Murat Özdemir, Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri ve Papa 14. Leo ile bir araya geldiği anların fotoğrafını paylaşarak, “Papazı da günaha soktu” yorumunda bulundu. Özdemir, paylaşımının çarpıtıldığını söylese de hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Yunan liman işçileri, İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurmak için harekete geçti: ‘Ellerimizi kana bulamamalıyız’

İsrail’e gönderilmek üzere limandan hareket etmesi planlanan askeri malzeme yüklü bir gemiyi durdurmak için eylem kararı alan Yunanistan’ın Pire Limanı’ndaki çalışan işçiler, 14 Temmuz Pazartesi sabahı gemiyi engellemeye çalışacaklarını bildirdi.

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.