Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma çağrısı: Kanıt olanlar savcılığa başvursun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İşçi İddialarını Yalanladı ve Soruşturma Çağrısı Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi biten işçilerden para talep edildiği iddialarını reddederek, soruşturma talebinde bulundu.

Yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, “430 sözleşmeli personelin bir kısmının sözleşmesinin yenilenmemesi kararı üzerine, yönetimimize yönelik bir süredir bazı çevrelerce karalama kampanyası yürütülmektedir.

Söz konusu çevreler, halk iradesine atanmış kayyımların seçimle gönderilmesinden bu yana düzenli ve sistemli bir şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla, aslı astarı olmayan hayal ürünü iddialarla, yönetimimizi zan altında bırakmaya çalışmaktadır” dedi.

İşçilere para talep edildiği iddialarının asılsız olduğunu belirten Gördük, “Bu çevreler, sözleşmesi yenilenmeyen personelden, 300 bin TL karşılığında sözleşmelerinin yenileneceğinin vaadiyle kirli iftiralarda bulunmaktadırlar. Öncelikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına açıkça çağrıda bulunuyor ve bu iftiraların acilen soruşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanıtı olanların savcılığa başvurmalarını isteyen Gördük, “Yine kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyoruz; ileri sürülen ‘para karşılığında sözleşme’ iftiralarına dair elinde bilgi, belge veya herhangi bir kanıt olanları, derhal Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaya çağırıyoruz. Aksi durumda; hiçbir koşulda iyi yönetişim ilkeleri olan açık, şeffaf, hesap verebilirlikten ödün vermeyen yönetimimize yönelik, demokrasi dışı karanlık odaklarca yürütüldüğü açık olan bu iftiralara karşı, her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira

TIKLAYIN – CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi: “Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir”

TIKLAYIN – Bahçeli: Farkındayım, tuzaklarla çembere alınmış zorlu yolculuk seferindeyiz; ön yargıları aşmak stratejik gayemiz

Vedat Milor’dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

TIKLAYIN – Uçakta yolcunun üzerine tuvaletini yaptı; ‘business class’ yolcusu 8 saatlik yolculuğa sırılsıklam devam etti

TIKLAYIN – Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı


Related Posts

CHP, bomba iddiaya noktayı koydu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç edileceği iddiası kulislere bomba gibi düşerken parti kaynakları net yanıt verdi. Kaynaklar CHP’nin ‘kurultay’ gündemine dair de yol haritasını paylaştı.

Bisikletten düşen 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bisikletten düşen Yusuf Mahir Bulut (10), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yusuf’un, cenazesi otopsi işlemleri için Gebze Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Türkler rekor kırdı: Ellerinde kağıt ve 1250 Euro ile geri yollanıyorlar!

Almanya’ya vize almak neredeyse imkansız iken, ülkeye kaçak girip iltica isteyenler de artık apar-topar sınır dışı ediliyor. Sınır dışlarında açık ara Türkler şampiyon oldu.

Şort kazasını dünya konuşmuştu: İş teklifleri yağıyor

ABD’li engelli koşucu Chris Robinson, Çekya’nın Ostrava kentinde 24 Haziran’da düzenlenen Golden Spike yarışlarında talihsiz bir ‘kıyafet kazası’ yaşamasına rağmen hem yarışı kazandı hem de yeni iş fırsatlarının kapısını araladı…

İzmir’deki operasyona CHP’den ‘100. gün’ hatırlatmalı tepki: ‘Demokrasiye atılmış yeni bir darbe!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyona, 19 Mart operasyonlarının 100. gününü hatırlatarak tepki gösteri.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan’dan, Rus mevkidaşı Lavrov’a: İç işlerimize karışmayın