Davos’a başkan aranıyor!

Christine Lagarde, Dünya Ekonomik Forumu’nun Yeni Başkanı Olabilir

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kurucusu Klaus Schwab’ın istifasının ardından forumun başkanlığı için en büyük adayın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde olduğu belirtildi.

Schwab, ihbar mektubu ve yöneticilerle yaşadığı çatışmanın ardından istifa etmiş ve yerine geçici başkan olarak Peter Brabeck-Letmathe atanmıştı. Lagarde, BlackRock Üst Yöneticisi Larry Fink ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva gibi isimlerle birlikte başkanlık için adaylar arasında gösteriliyor.

Bloomberg’in aktardığına göre, Schwab’ın beklenmedik istifesi, Lagarde’ın WEF başkanlığı için planlarını karmaşık hale getirdi. Lagarde’ın 2027’ye kadar ECB başkanlığı görevinde kalması planlanmasına rağmen, WEF yönetim kurulu hala Lagarde’ı başkanlık için en güçlü aday olarak görüyor.

Schwab’ın kişisel ve iş harcamalarının karıştırılmasıyla ilgili suçlamaları içeren ihbar mektubu sonrasında istifasının ardında, Lagarde’ın WEF başkanlığı için adaylık süreci daha da ilginç bir hal aldı.

Dünya Ekonomik Forumu

WEF, yıllık toplantılarını Davos’ta düzenleyerek küresel iş dünyası, hükümet yetkilileri, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerin acil küresel sorunları ele almasına olanak tanır. Klaus Schwab’ın 1971’de başlattığı WEF, Paydaşlar Yönetim Anlayışı gibi kavramların geliştirilmesine katkıda bulunmuş ve çeşitli tarihi olaylara ev sahipliği yapmıştır.

Schwab’ın geliştirip desteklediği Paydaşlar Yönetim Anlayışı, şirketlerin sadece hissedarlarını değil, tüm paydaşlarını önemsediği bir yönetim biçimini savunur. 1987’de Avrupa Yönetim Forumu adını değiştirerek WEF’e dönüşen kuruluş, küresel diyalog platformu olma yolunda ilerlemiştir.

WEF’in faaliyetleri yıl geçtikçe genişleyerek, siyasi ve ekonomik konuların yanı sıra sosyal meseleleri de kapsamına almıştır. Forum, tarihi birçok olaya ev sahipliği yapmış ve küresel liderlerin buluşma noktası haline gelmiştir.

Related Posts

Petrolde korkutan harita! İran, Hürmüz Boğazı’nı kapatırsa ne olur?

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma hız kesmeden sürüyor. Salı günü de devam eden çatışma petrol piyasalarını etkiledi. Peki petrol ticaretinin yapıldığı Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte detaylar…

Bankacılık devinden küresel ekonomik büyümeye değerlendirmesi

Bank of America (BofA), küresel ekonomik büyümeye yönelik karamsarlığın azaldığını ve yumuşak iniş senaryosunun yatırımcılar arasında yeniden baskın görüş haline geldiğini ancak gümrük tarifesine ilişkin risklerin sürdüğünü bildirdi.

Bedelli askerlik fiyatı fırlayacak! Temmuz’dan sonra ödemek isteyenlere büyük şok…

Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor. Başvuru yapmak isteyenler için sayılı gün kaldı. Temmuz ayından itibaren bedelli askerlik ücretlerinde artış uygulanacak. Şu an bedelli askerlik ücreti 243 bin 13 lira 44 kuruş olarak belirlenmiş durumda …

Ekonomist Hakan Kara: Perakende satış artışı sanayi üretiminin önünde seyretmeye devam ediyor

Ekonomist Hakan Kara: Perakende satış artışı sanayi üretiminin önünde seyretmeye devam ediyor

Asgariye ara zam zorunluluk oldu

Yüksek enflasyonun alım gücünü eritmesi ile asgari ücretlinin geçim mücadelesi gün geçtikçe zorlaştı. Hâl böyleyken asgari ücrete ara zam bir istek değil zorunluluk oldu.

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.