CHP’li Tanal, Cumhuriyet’e konuştu: Hak, hukuk egemen olursa sömürü düzeni biter

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 1 Mayıs’ta Yurttaşlarla Beraber Şişli’deydi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şişli’de 1 Mayıs için bir araya gelen yurttaşlarla birlikte alanda yer aldı. Şişli’de 400’ü aşkın kişinin gözaltına alınmasının ardından Kadıköy’deki buluşmaya katılan Tanal, Cumhuriyet‘e konuştu. İktidarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e yönelik uyguladığı ablukayı eleştiren Tanal, şunları dile getirdi:

”Taksim Meydanı’nın kapatılması Anayasa’ya aykırıdır. 2012 ve 2013 yıllarında KESK ve DİSK kararları bulunmaktadır. Sendikalar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu ve Mahkeme, ‘Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılamayacağını, kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Bu karar ortadayken Valilik kararıyla kapatılması hukuk ihlalidir.

”TEK DERTLERİ ADALETLİ ÜCRET”

İnsanların tek derdi adaletli bir ücret talebidir. Demokrasi istiyorlar. Hukuk devleti istiyorlar. Ancak iktidar bunu istemiyor. Son günlerde Isparta’da Suriyeli mültecilerle ilgili yapılan bir çalışmada ‘Suriyeliler giderse biz nasıl ucuz iş gücü bulabiliriz’ şeklinde sorular sorulmaktadır. Bir ülkenin onurlu emeği karşılık bulmalıdır, ancak burada amaçlanan emeği sömüren bir düzen oluşturmaktır. Hak ve hukuk egemen olursa sömürü düzeni sona erecektir. Tayyip Erdoğan, ‘Karşımıza çıkan telef olur’ şeklinde açıklamalar yapmaktadır. Bu iktidar anayasal hükümleri yok saymaktadır. Bu durumda erken seçime gitmek gerekmektedir.”

Related Posts

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Beşiktaş’ta korkunç pusu: Parktan çıkan araca saldırı

İstanbul’un kalbi Beşiktaş, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya sahne oldu. Çırağan Caddesi’nde otoparktan çıkan bir otomobile, önünü kesen kırmızı bir araçtan inen kişi tarafından kurşun yağdırıldı. Saldırıda araçtaki iki kişiden biri yaralandı.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir