Bayraktar AKINCI’dan başarılı test! Gök Vatan’ın vurucu gücüne güç kattı

Bayraktar AKINCI’nın TEBER-83 Güdüm Kitiyle Gerçekleştirdiği Başarılı Atış Görüntüleri Paylaşıldı

Bayraktar AKINCI, ROKETSAN’ın TEBER-83 güdüm kitiyle yaptığı ilk atışta büyük bir başarı elde etti. Test görüntüleri, Baykar’ın resmi hesabından paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı paylaşımda, Bayraktar AKINCI’nın TEBER-83 güdüm kiti ile gerçekleştirdiği atış testinin Gök Vatan’ın vurucu gücüne önemli katkı sağladığını vurguladı.

Haluk Görgün, Baykar ve ROKETSAN’ın mühendislik başarısının, Milli Teknoloji Hamlesi’nin stratejik önemini bir kez daha kanıtladığını belirterek, “Yüksek teknoloji, yerli akıl ve tam isabet. Baykar ve ROKETSAN’ı gönülden tebrik ederim.” dedi.

Milli Mühimmatlar AKINCI’ya Entegrasyon Kapsamında Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar AKINCI, Mart ayında 100 bin uçuş saati başarılı bir şekilde tamamlayarak milli mühimmatların entegrasyon sürecine başladı. Şu ana kadar birçok mühimmat başarılı bir şekilde test edildi.

Bayraktar AKINCI’nın entegre ettiği mühimmatlar arasında MAM-L, MAM-T, TOLUN, TEBER serisi, LGK serisi, HGK, Gökçe ve Gözde güdüm kitleri, süpersonik füzeler ve seyir füzeleri bulunmaktadır. Bu başarılı entegrasyon süreci, ihracata yönelik 11 ülkeyle imzalanan sözleşme ile de uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmiştir.

Bayraktar AKINCI, dünya genelinde etkin bir şekilde görev yapmaya devam ederken, milli savunma sanayimizin gücü her geçen gün artmaya devam ediyor.

Related Posts

Kerevitaş büyüme yolculuğuna ‘Besler Gıda’ ismiyle devam edecek

Dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinde Türkiye’de pazar lideri olan Kerevitaş, 8 Mayıs’ta düzenlenen 2024 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında yapılan KAP açıklamasında, şirketin önümüzdeki dönemde faaliyetlerine “Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ismiyle devam edeceği bildirildi.

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’ı eleştirdi: ‘Hiçbir fikri olmayan bir aptal’

ABD Başkanı Trump, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit tutmasının ardından Fed Başkanı Powell’a yönelik ‘hiçbir fikri olmayan bir aptal’ ifadesini kullandı.

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

AB’den ABD’ye 95 milyar avroluk misilleme hazırlığı

Avrupa Birliği (AB), ABD’nin tarifelerine misilleme olarak yaklaşık 95 milyar avro değerinde ürüne vergi getirmeyi planlıyor.

AB’den Ukrayna’ya yeni kredi ödemesi

AB’nin, G7 girişimi kapsamında Ukrayna’ya 1 milyar avroluk yeni kredi ödemesi yaptığı bildirildi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB’nin, Ukrayna’yı siyasi, mali, ekonomik ve askeri olarak desteklemeye …

Merkez Bankası rezervlerinde 1 yıl önceye dönüldü

Merkez Bankası’nın verilerine göre toplam rezervler 2 Mayıs 2025 haftasında 138 milyar dolar ile 12 ayın en düşük seviyesini gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir