Batman’da İsrail protestosu! Refah’a saldırı düzenlemişti

Batman’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail’in Refah’taki saldırılarını protesto etti.

Batman’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Gülistan Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail’in, Filistinlilerin Refah’ta yaşadıkları çadırları bombalayarak sivilleri öldürmesini protesto etti. Programa HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Alanda bulunan vatandaşlar sık sık tekbir getirerek İsrail’e lanet sloganları attı. Kuran tilaveti ile başlayan program, saldırıda hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Abdurrahim Demirtaş, “Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkanlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerini protesto etmesi farzdır. Bizler bu farziyeti yerine getirmek için şu gün ve saatte burada bir aradayız. Dün gece çok acı bir olay yaşandı. Siyonist terör şebekesi Gazze’de yitirdiği askerlerin, esir edilen askerlerinin ve kayıplarının dünya kamuoyundan gizlenmesi için böyle bir saldırıya yeltendi. Bu saldırıda şehit olan kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. İsrail terör şebekesi Birleşmiş Milletler’in Filistin ile ilgili yardım kuruluşunu terör listesine almaya hazırlanıyor. Bunun anlamı Gazze’ye ve Refah’a hiçbir yardım kuruluşunun girmemesi ve oradaki insanların bombalardan eğer kurtulabilirlerse açlık ve sefaletle karşı karşıya kalması demektir. Eğer tedbir alınmazsa ilerde büyük kıyımlarla büyük katliamlarla karşı karşıya kalacağız. Şu vakit rahmetli Necmettin Erbakan’ın dediği gibi İsrail’e güç gösterme vaktidir. Ey islam ülkelerinin liderleri Allah’tan korkup İslam’ın izzetine sarılın. Dininizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden bütün Gazze ve Refah yanıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx