Balıkesir’de 2025 Yüzme Sezonu İçin Deniz Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları Başlıyor

Balıkesir’de Deniz Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları Başlıyor

Balıkesir’de, 2025 yılı yüzme sezonu için deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları hız kazanıyor. İl genelinde Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan 8 ilçede toplam 99 farklı noktadan düzenli olarak deniz suyu numuneleri alınacak.

Balıkesir İl Yüzme Suyu Komisyonu’nun aldığı karara göre, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen ve Marmara ilçelerindeki 86 yüzme alanında bulunan 99 izleme noktasında yüzme sezonu boyunca (Haziran-Eylül 2025) her 15 günde bir deniz suyu örnekleri alınacak.

İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından toplanan numuneler, Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda detaylı bir şekilde analiz edilecek. Elde edilen sonuçlar, hem Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü resmi internet sitesinde duyurulacak hem de Sağlık Bakanlığı’nın https://yuzme.saglik.gov.tr adresinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Sağlık Bakanlığı web sitesinde, yüzme sezonuna ait güncel sınıflandırma bilgilerinin yanı sıra, vatandaşların denize girmeden önce su kalitesi hakkında bilgi alabilecekleri vurgulanıyor. – BALIKESİR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzman isim uyardı: Kenede erken ve doğru müdahale, bulaş riskini azaltıyor

İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve Lyme hastalıklarına erken müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.