Bakırköy’de ameliyat masasında ‘fiyat pazarlığı’ skandalı! Mühürleme kararı geldi

Sağlık Bakanlığınca faaliyetinin durdurulmasına karar verilen İstanbul’daki özel hastaneye ilişkin soruşturma sürüyor.

Hastaneye giderek tutanak tutan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, incelemelerin ardından anjiyografi ünitesini mühürlendi. Konuya ilişkin X hesabından açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, vatandaşların sağlığı ve haklarının kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

BAKANLIK: ÖZEL HASTANENİN İLGİLİ BİRİMİNİN FAALİYETİ DURDURULDU

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul’da özel bir sağlık kuruluşunda vatandaşımıza acil müdahale esnasında pazarlık yapıldığı haberine ilişkin, özel hastanede ilgili birimin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi” ifadelerine yer verildi.

SIFIR TOLERANS

Sağlık hizmetlerinde vatandaşların mağdur edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini aktaran Güner, şunları kaydetti:

“İstanbul’da bir özel sağlık kuruluşunda acil müdahale esnasında pazarlık yapıldığına dair tespit üzerine, ilgili birimin faaliyetinin durdurulması da dahil olmak üzere gerekli tüm idari yaptırımlar ivedilikle uygulanmıştır. Sağlık hizmetlerinde etik dışı uygulamalara göz açtırmayacağız. Vatandaşlarımızın haklarını korumak için denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Kamu sağlığını tehdit eden her türlü suistimale karşı sıfır tolerans ilkemizi kararlılıkla uygulayacağız. Bu tür olumsuzlukların önüne geçmek, sağlık sistemimizin güvenilirliğini ve şeffaflığını korumak temel sorumluluğumuzdur.”

 

Related Posts

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Beşiktaş’ta korkunç pusu: Parktan çıkan araca saldırı

İstanbul’un kalbi Beşiktaş, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya sahne oldu. Çırağan Caddesi’nde otoparktan çıkan bir otomobile, önünü kesen kırmızı bir araçtan inen kişi tarafından kurşun yağdırıldı. Saldırıda araçtaki iki kişiden biri yaralandı.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir