ABD devlet yetkilileri ve ailelerine vize kısıtlaması getirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiyalı Hükümet Yetkilileri ve Ailelerine Vize Kısıtlamaları Getiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya hükümet yetkilileri ve yakın aile üyelerine yönelik vize kısıtlamalarını onayladı. Bakan Marco Rubio’nun kararıyla, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların Kolombiya’ya inişine izin verilmeyecek.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro tarafından sınır dışı edilen Kolombiyalı göçmenlerin ülkeye dönüşüne izin vermeyen açıklamanın ardından, ABD’nin sınır dışı etme uygulamalarına devam edeceği belirtildi.

ABD Senatörü Rubio’nun, Bogota’daki ABD Büyükelçiliğine talimat vererek, düzensiz göçmenleri taşıyan uçakların kolombiya’da inişine engel olan Kolombiyalı yetkililere ve ailelerine vize işlemlerinin derhal askıya alınmasını emrettiği kaydedildi.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise ABD’nin ulusal güvenliği ön planda tutacağı ve vize kısıtlamalarının Kolombiya’nın kendi vatandaşlarını geri kabul etmesi durumuna kadar devam edeceği oldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’nun ABD’den sınır dışı edilen göçmenlerin ülkeye inişine izin vermemesi üzerine, ABD Başkanı Donald Trump’ın acil ve kararlı misilleme tedbirleri alınması talimatını verdiği belirtilmişti.

Trump Yönetiminin Göçmen Politikaları

Trump yönetimi, ABD’de göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ediyor. Sınırdaki düzensiz göçmen akışını durdurma sözü veren Trump, ABD-Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için yeni önlemler alıyor.

Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesi ile sınıra 1500 asker gönderme kararı alınmıştı. Ayrıca federal ajanslara, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için geniş yetkiler verildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, 538 belgesiz göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinin çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu gelişmeler ışığında, ABD’nin göçmen politikaları daha da sertleşiyor ve sınırdaki önlemler artarak devam ediyor.

Related Posts

Dolandırıcıların eline düştü: 123 bin lira dolandırıldı

Samsun’da 61 yaşındaki yaşlı adam sosyal medyadan karavan satın almak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü.

Ladik’te Trafik Kazası: 5 Yaralı

Samsun’un Ladik ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

FETÖ’nün ‘HAKMAR’ üssünden enflasyon itirafı… ‘Fiyatları yükseltip…’

FETÖ’nün finans yapılanmasında yer alan HAKMAR hakkında düzenlenen MİT raporu ortaya çıktı. Raporda HAKMAR ve TATBAK Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk’un “Maliyeden bir marketimin günlük geliri kadar ceza da yiyecek olsam fiyatları yükseltip ülkedeki enflasyonu artıracağım” dediği aktarıldı.

3 yıldır aranan kadının cinayete kurban gittiği ortaya çıktı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2022 yılında kaybolan Aysun Derse’nin cinayete kurban gittiği belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 4’ü tutuklandı.

Ayşe Tokyaz cinayetinde yeni kan donduran detay

İstanbul’da Ayşe Tokyaz’ın öldürülüp valize konularak yol kenarına bırakıldığı cinayetin yankıları sürüyor. Cesedi valize konulup yol kenarına bırakılan cinayetle ilgili soruşturmada yeni bir şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 8’e yükseldi, tutuklananların sayısı ise 7 oldu. Katil zanlısı Cemil Koç’un, Ayşe’nin kardeşini tehdit ettiği bir ses kaydı da ortaya çıktı.

Trump, kripto tasarısı “GENIUS”ı  imzaladı

ABD Başkanı Trump, “Kripto ve kripto endüstrisinin geleceği ile ABD doları her zamankinden daha güçlü, daha büyük ve daha iyi olacak” diyerek “GENIUS” tasarısını imzaladı.