Son Dakika… PKK’nin fesih kongresi: DEM Parti’den 8 maddelik açıklama

DEM Parti: PKK’nin Kongresi ve Barış Ufku İle İlgili Açıklama

Terör örgütü PKK’nin kongresini toplamasının ardından DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu’ndan açıklama geldi. Yapılan 8 maddelik açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • Barış Ufku İçin Önemli Bir Adım: PKK’nin tarihi kongre kararlarıyla barış ufkuna bir adım daha yaklaşıldığı vurgulandı. Bu adım, barış ve demokratik siyasetin yeniden filizlenmesi olarak nitelendirildi.
  • Ortak Acı ve Ortak Gelecek: Tüm kimliklerin gözyaşlarının aynı denizde buluştuğu belirtilerek, yitirilenlerin anısının korunacağı ve ortak bir geleceğin inşa edileceği vurgulandı.
  • Demokratikleşme ve Uzlaşma Dönemi: Artık silahların değil siyasetin ve demokratik uzlaşının ön planda olması gerektiği vurgulandı.
  • Barış ve Demokratik Çözüm İçin Yeni Bir Sayfa: DEM Parti olarak Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için TBMM ve diğer siyasi kurumların sorumluluk alması çağrısında bulunuldu.

DEM Parti, sürecin başarıya ulaşması için siyasi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve tüm yurttaşların barışı koruma ve inşa etme görevi olduğunu belirtti. Türkiye’nin barışının Ortadoğu’ya umut olması temennisi dile getirildi.

MEK Parti olarak, Mezopotamya ve Anadolu halklarına gerçekle yüzleşmekten ve barışın yolunu kesen her türlü adıma karşı duracaklarını söyledi ve barışın savunucusu olacaklarını belirtti.

Bu açıklamanın ardından, DEM Parti sevgili yol arkadaşlarından Sırrı Süreyya Önder’i anarak açıklamayı tamamladı. Ayrıntılı bilgi için DEM Parti’nin Twitter hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yeni Papa’nın bileğindeki saat ücretiyle gündem oldu!

Katolik Dünyası’na “Alçakgönüllülük, birlik ve barış” mesajlarıyla merhaba diyen Papa XIV. Leo, bileğindeki saatle gündem oldu.

Son dakika… Murat Gülibrahimoğlu hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’ye yönelik Mali Suçlar soruşturması kapsamında Murat Gülibrahimoğlu hakkında, “Suç örgütü üyeliği”, “Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “Vergi usul kanununa muhalefet” suçlamalarıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Rahatsızlandığı gün Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Doğu Perinçek: ‘Suikast düzeneğini’ bana gösterdi

Rahatsızlandığı gün Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Doğu Perinçek: ‘Suikast düzeneğini’ bana gösterdi

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Rusya, Büyük Yurtseverlik Savaşı zaferinin 80. yıldönümünü kutladı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir