Google yetkililerinden Meclis’te kritik sunum

Google yetkilileri TBMM’de sunum yapacak

Google yetkilileri, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli bir sunum yapacaklar. Toplantıya, Google’ın uluslararası temsilcileri de katılacak. Bu temsilciler arasında Google İspanya Kıdemli Kamu Politikası Müdürü Helena Martins, Google İsviçre Arama İlişkileri Lideri Johannes Matthias Müller, ve Google Fransa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Haber Ortaklıkları Direktörü Faten Dubarry gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Google Türkiye’den Tolga Sobacı, Duygu Yücesoy ve Başak Yeşil de toplantıya katılacaklar.

TBMM Komisyon Başkanı Yayman, daha önce dijital telif konusunda Google temsilcileriyle olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bugünkü toplantıda da benzer bir yapıcı atmosfer beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında, sekiz bağımsız medya kuruluşu Google’ın aniden haber trafiğini kesmesini protesto etmişti. Bu protesto, dijital telif yasası çalışmalarını hızlandırdı ve Haziran ayında Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifiyle, dijital platformların içerik üreticilerine ödeme yapması hedefleniyor.

Bugünkü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı, Türkiye’nin dijital telif düzenlemeleri ve dijital platformların şeffaflığı konularında atacağı adımlar açısından oldukça önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Rahatsızlandığı gün Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Doğu Perinçek: ‘Suikast düzeneğini’ bana gösterdi

Rahatsızlandığı gün Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Doğu Perinçek: ‘Suikast düzeneğini’ bana gösterdi

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

Son Dakika… PKK’nin fesih kongresi: DEM Parti’den 8 maddelik açıklama

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK’nin 12. Kongresi’ni 5-7 Mayıs tarihleri arasında topladığını açıklamasının ardından DEM Parti’den 8 maddelik bir açıklama geldi.

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Rusya, Büyük Yurtseverlik Savaşı zaferinin 80. yıldönümünü kutladı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle …

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir