Ne olduysa sigarayı bıraktıktan sonra oldu: Tıbbi mümessil her şeyi anlattı

Trabzon’lu Tıbbi Mümessil Sigarayı Bıraktı

Trabzon’da tıbbi mümessil olarak çalışan 45 yaşındaki Ceyhan Kök, arkadaş ortamı ve çevresinin etkisiyle henüz 15 yaşında sigaraya başladı. 30 yıl kullandığı sigarayı bıraktıktan sonra yaşadıklarını paylaştı.

Son yıllarda günde 1,5 pakete çıkardığı sigarayı bırakma çabaları başarısızlıkla sonuçlansa da Kök, pes etmedi. Sonunda başarılı oldu, daha rahat nefes almaya ve akıcı bir şekilde konuşmaya başladı.

İletişim Kök’ün Sigarayı Bırakmasında Rol Oynadı

Tıbbi mümessil olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olan Kök’ün, sigara kokusundan rahatsız olan kişilerle diyaloğunda sigarayı bırakma sürecinde önemli bir etken oldu.

Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvuran Kök, tedavisinin ilk haftasında olumlu sonuçlar alarak sigarayı bıraktı.

Yaklaşık 5 aydır sigara kullanmayan Kök, sigarayı bırakmadaki sosyal çevresinin rolünü vurgulayarak, “İş çevremde sigara kullanmayan daha fazla insan olduğunu fark ettim. Şimdi özgürce ‘içmiyorum’ diyebiliyorum.” şeklinde konuştu.

Tedavi Süreci ve Değişen Yaşam

Sigarayı bıraktıktan sonra tadının değiştiğini ve yemeklerden zevk almaya başladığını ifade eden Kök, tedavi sürecini şu şekilde anlattı:

“Denemek istedim ve tedavi sürecinde bayağı destek aldım. Oradaki doktor, nikotin bağımlılığımın boyutunu hesapladı ve tedavi protokolünü uyguladı. Mevcut bir ilaç ile kısa sürede sigarayı bıraktım. İlaç sigaradan tiksindiriyor zaten, buna ek olarak istekli olmak da önemli. Ben istediğim için başarılı oldum.”

Kök, artık spor yaparken daha rahat nefes aldığını ve konuşmalarının daha akıcı hale geldiğini belirtti. “5 ayda bayağı bir fark etti, bu kadarını beklemiyordum.” dedi.

Sigara Bırakmanın Getirdiği Olumlu Değişiklikler

Sigarayı bırakmanın ardından ağzında bıraktığı tadı tekrar denememek için kararlı olduğunu söyleyen Kök, “Artık başlamaya niyetim yok. Çevremde sigara içmeyen arkadaşlarımın sayısı arttı ve destek oldular.” şeklinde konuştu.

Nikotin Bağımlılığı ve Destek Hizmetleri

Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Zeynep Yüsra Tunç, sigarayı bırakmak isteyen kişilere fizyolojik ve psikolojik destek verdiklerini belirtti. Tunç, “Bağımlılığın iki kısmı var. Biri fizyolojik bağımlılık, diğeri psikososyal bağımlılık. Bağımlılık seviyelerini ölçebiliyoruz ve tedavi sürecini bu doğrultuda yönlendiriyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Beşiktaş’ta korkunç pusu: Parktan çıkan araca saldırı

İstanbul’un kalbi Beşiktaş, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya sahne oldu. Çırağan Caddesi’nde otoparktan çıkan bir otomobile, önünü kesen kırmızı bir araçtan inen kişi tarafından kurşun yağdırıldı. Saldırıda araçtaki iki kişiden biri yaralandı.

İtalya’da yürekleri ağza getiren anlar… 3 uçak havada çarpıştı

İtalya Hava Kuvvetleri’ne bağlı Frecce Tricolori adlı akrobasi ekibine ait 3 uçak, gösteri uçuşu sırasında hava çarpıştı.

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz