Bolu Baro Başkanı: Gözaltılar artabilir

Bolu Grand Kartal Otel Yangınına İlişkin Soruşturma Sürüyor

Bolu Barosu Başkanı Sinan Barut, Bolu Grand Kartal Otel yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu. Barut, yapılan incelemede restoran tarafında başlayan yangının ardından kusuru olan diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı yönünde bilgiler aldıklarını belirtti.

Soruşturma kapsamında 78 kişinin hayatını kaybettiği Bolu Kartalkaya’daki hotelde, otel sahibi Halit Ergül ve otel genel müdürü Emir Aras dahil 9 kişinin tutuklandığına dikkat çeken Barut, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve bilirkişi heyetinin otelde incelemelerini sürdürdüğünü vurguladı.

Barut, şüphelilerin taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklandığı bilgisini verirken, soruşturmanın her aşamasında hak kayıplarının olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Barut, “Tüm şüpheliler tutuklandı ve soruşturma devam ediyor. Önemli olan delillerin toplanması ve gerçeklerin ortaya çıkması” dedi.

Yangının restoran bölümünde başladığını belirten Barut, şüphelilerin ifadelerinden elde edilen bilgilere göre yangının nasıl başladığını anlattı. Delillerin ve bilirkişi raporunun sonucunu beklediklerini ifade eden Barut, şüphelilerin ifadelerinin yanı sıra otel içerisinden toplanan delillerin daha fazla önem taşıdığını belirtti.

Related Posts

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İmralı heyeti-Erdoğan görüşmesi yarın

İmralı heyeti ve Erdoğan yarın görüşecek

Hamaney, İsrail ile savaşından ardında ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı. Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine önceki 3 gece katılmayan İran …

Hamaney ilk kez görüntü verdi

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı.

CHP’li Murat Emir hastaneye kaldırıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sonrası kürsüden düştü. Emir’in L3, l4 kemiğinde kırıklar tespit edildi

DMM’den Özgür Özel’in iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerle yaptığı görüşmelere ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın toplantısında dile getirdiği iddialara, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yanıt geldi. Merkez, söz konusu açıklamaları “gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik” olarak değerlendirdi.