ABD’den yapay zekada atılım hamlesi

Joe Biden, Gelişmiş Yapay Zeka Projeleri İçin Federal Alanların Kiralanmasını Öngören Kararnameye İmza Attı

ABD Başkanı Joe Biden, gelişmiş yapay zeka projeleri için gereken altyapının hızlı ve geniş ölçekte inşa edilebilmesi için federal alanların kiralanmasını öngören kararnameyi imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, yapay zeka çalışmalarının hızlandırılması amacıyla atılan bu adım, sektöre yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Kararnameyle birlikte, Savunma ve Enerji Bakanlıklarının, yapay zeka altyapısı kurulmasını hızlandırmak için federal alanları özel sektöre kiralamaya yönlendirerek temiz enerjiye geçişi hızlandıracağı belirtiliyor.

Açıklamada, yapay zeka altyapısının oluşturulmasının ulusal güvenlik ve rekabeti artırmanın yanı sıra, temiz enerjiyi teşvik etmesinin de önemli olduğuna vurgu yapıldı. Bu doğrultuda, ABD yönetimi 13 Ocak’ta yapay zeka çiplerinin ihracatına ilişkin yeni düzenlemeler getirmiş ve endişe kaynağı olan ülkelere karşı ciddi adımlar atmıştı.

Related Posts

Eski AKP’li vekilden skandal paylaşım: Cumhuriyet’e ‘darbe’ dedi

‘Yeliz’ lakabıyla bilinen eski AKP vekili Ahmet Hamdi Çamlı, yaptığı paylaşımda Cumhuriyet’in ilanını ‘darbe’ olarak niteledi. Çamlı’nın Cumhuriyet’i hedef alan skandal paylaşımı büyük tepki çekti.

Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç’in cenazesi, Kocatepe Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İmralı heyeti-Erdoğan görüşmesi yarın

İmralı heyeti ve Erdoğan yarın görüşecek

Hamaney, İsrail ile savaşından ardında ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı. Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine önceki 3 gece katılmayan İran …

Hamaney ilk kez görüntü verdi

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı.

CHP’li Murat Emir hastaneye kaldırıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sonrası kürsüden düştü. Emir’in L3, l4 kemiğinde kırıklar tespit edildi