Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Telefon Kullanımı ve Hemoroid İlişkisi

Tüm toplumda ortak bir yanılgı olan hemoroid aslında bir hastalık değil, herkesin vücudunda bulunan bir yapıdır. Bu yapı iltihaplandığında hemoroid belirtilerinin ortaya çıktığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vafi Atalay, “Hemoroid dokusu, anüsün tam kapanmasını sağlayarak dışkı kaçışını engeller. Bu yapıların şişmesiyle hemoroid hastalıkları ortaya çıkar. Halk dilinde bu hastalıklara basur veya hemoroid denir” diye açıklamada bulundu.

Hemoroid Belirtileri ve Önemi

Rektal kanama, ağrı veya dışkıda görülen doku sarkması gibi belirtilerin görülmesi durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık merkezine başvurulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vafi Atalay, “Halk arasında kanamanın nedeninin hemoroid olduğu yanlış bir inanış olduğu için çoğu kişi doktora gitmez. Halbuki kanama tümör veya başka bir bağırsak sorununun belirtisi olabilir. Uzun süre hemoroid tedavisi gören genç hastalarda bile tümör bulunabilir” şeklinde uyarılarda bulundu.

Hamilelik ve Hemoroid

Prof. Dr. Atalay, hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında kabızlığın arttığını ve buna bağlı olarak hemoroid riskinin arttığını belirtti. Hamilelik ve emzirme döneminde hemoroid ilaçları ve sıcak su banyosunun tavsiye edilmediğini vurgulayan Atalay, doğumdan sonra yapılabilecek hemoroid ameliyatının en az 6 ay geciktirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Önlem Alınabilir

Kabızlığa eğilimli olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu belirten Atalay, lif açısından zengin beslenmenin, uzun süre ıkınmamak, bol su içmek gibi basit yaşam tarzı değişikliklerinin hemoroidi önleyebileceğini paylaştı. Hemoroid tedavisinde kullanılan ilaçların belirtileri azaltabileceğini ancak tamamen yok etmeyeceğini, bu nedenle en etkili yöntemin standart hemoroid ameliyatı olduğunu belirtti.

Related Posts

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Et saklarken yaptığınız 5 büyük hata

Kırmızı etin yanlış saklanması, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzman diyetisyen Serap Güzel, etin nasıl saklanması gerektiğini, etin dondurulma ve çözdürülme süreçlerini açıklıyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.